Een tikkie jaloers!?!

Ken je dat gevoel?

Wanneer je bij een vriendin iets moois ziet staan op de keukentafel en ze zegt zeer voldaan; “Zelf gemaakt”. Het gevoel van lichte jaloezie bekruipt je, omdat je dat eigenlijk zelf ook heel graag zou willen kunnen. Maar ja, tijdgebrek en vooral het gemak van het ‘gewoon’ kunnen kopen zijn de voornaamste redenen waarom ik zelf nooit de moeite deed om daar verandering in te brengen en ondertussen groeit de afvalberg maar. Verschrikkelijk! Ik vind het deprimerend dat ik tot de mensen behoor, die keihard meedoen met de consumptiemaatschappij. Maar ik wil wel mooie spullen in mijn huis, dus ik zit dagelijks op Pinterest te kijken naar waanzinnige creaties. En wanneer ik iets moois zie, meestal iets in de categorie home deco of partystyling, en erop klik, dan word ik doorverwezen naar een website waarop de creatie te koop is voor veel te veel geld. Terwijl ik eigenlijk een enorme behoefte heb om veel meer zelf te maken. Met mijn eigen handen iets moois creëren. Doe-het-zelven. Klussen. Knutselen. Fröbelen. Of hoe je het ook wilt noemen.

Maar ja, hoe dan? Dat kan ik toch helemaal niet?

Ik ben helemaal niet creatief, maar wat zou ik dat toch graag WEL willen zijn!

Maar wel met mijn voorwaarden….

Zo heb ik geen tijd om ergens bij een clubje aan te sluiten.

Ik wil kunnen fröbelen wanneer ik tijd en zin heb en zonder dat ik eerst 20 winkels af moet voor al mijn materialen (ook geen tijd voor) en ik heb geen zin om er veel geld aan kwijt te zijn.

Herkenbaar?.